Jeg kan høre dem skrike !..Det første øynene mine møter når jeg går inn på gamlehjemmet for å komme meg til fysioterapeuten er gamle mennesker som sitter i gangene, ligger på rommet og skriker etter hjelp, går rundt i gangene mens de drar føttene etter seg. Noen er til og med så syke at de spør meg om jeg har en støvsuger. Hver gang føler jeg meg like langt "nede". Du hører at de trenger hjelp og ingen sykepleiere er i gangen. Du får lyst til å hjelpe dem og du vet at de har sett at du er der, men du kan ikke.. Det eneste du kan er å fortsette å gå. Det er da man hører en gammel dame si "kan du hjelpe meg ? Jeg kommer ikke opp av stolen". Men du kan ikke hjelpe henne heller, det er jo ikke lov. Det skal være de som jobber der som skal hjelpe dem.. Og ikke meg.. Ut av et annet rom kommer det en mann som ser forvirret ut og ikke vet hvor han skal gjøre av seg. Han slår blikket ned i bakken og ser oppgitt ut. Han går sakte rundt i gangen, mens det ser ut som at han leter etter noe. Men hva ? Det er jo ingenting her.. Eller venter han på noe ? Døden kanskje ? Mange av de som er der får det til å se ut som at det er døden de venter på. De har nærmest gitt opp livet, og bare "er" til de forsvinner.. 

       
17 kommentarer

Johanne

03.09.2010 kl.16:11

trist :(

Anne Karen & Kristina

03.09.2010 kl.16:12

uff..
: /

Linn

03.09.2010 kl.16:15

Huff :(

Beezy

03.09.2010 kl.16:18

:(

Martine Rødland Egeland

03.09.2010 kl.16:20

:/ bra skrevet

IngeborgMarie

03.09.2010 kl.16:23

:(

vel...

07.09.2010 kl.06:29

Det er LOV og hjelpe, det kalles medmenneskelighet...

Silje

07.09.2010 kl.10:46

Vel, nå kan jo du tross alt ikke så mye om helsetjeneste i Norge, tydeligvis.. Det skal sies 1) at alle eldre på sykehjem har 4-5 diagnoser så ja det er svært svært syke 2) disse sykepleierne som du nevner, ja hvor er de? Som regel er nemlig 1 sykepleier på 90 pasienter og resterende er ufaglært og hvis man er heldig kanskje en hjelpepleier eller helsefagarbeider. 3) det står ingen sted i pasientrettighetsloven at du ikke kan hjelpe en gammel dame opp av stolen..

Helt enig

07.09.2010 kl.11:37

Med den forrige kommentaren. Det er LOV å hjelpe. Kj?re vene. Hvem i all verden har fortalt deg at det ikke er lov å hjelpe?

Melinda

07.09.2010 kl.11:40

Det er jo lov å hjelpe dem opp av en stol feks :p Det er noe helt annet enn hvis de spørr om hjelp til pleie, for det har du ikke lov til.

Men å hjelpe en stakkars gammel dame opp av en stol, jeg tror ikke du får noe pryl for det.... :p

Ylva

07.09.2010 kl.21:31

Heia

Du kunne ha hjulpet henne opp av stolen. du burde glede deg til du blir gammel og vill ha hjelp opp av en stol å du spørr en jente å hun bare går !!

Yt

07.09.2010 kl.23:07

Hvem har sagt at du ikke kan hjelpe de eldre? Kan ikke hvem som helst gi en hjelpene hånd? Tenk deg om før du skriver! Virkelig!

yesda ..

08.09.2010 kl.15:36

"Det er da man hører en gammel dame si "kan du hjelpe meg ? Jeg kommer ikke opp av stolen". Men du kan ikke hjelpe henne heller, det er jo ikke lov. Det skal være de som jobber der som skal hjelpe dem.. Og ikke meg.. " . bullskit, du kan hjælp kæm du vil ut av stolen å ikke, det e ikke nå regla på at det ikke e lov .. æ jobbe sjøl på sykehjæm, å vi e taknemmelig om nånn hjælpe ein bruker opp av stol`n .. det e vårres jobb ja, men av å te så kan det vær væææælgi travelt te oss å, å om nånn ringe på eller treng hjælp å vi e opptatt så kjæm vi da vi e færdi med det vi heilj på med .. Om DU lande på et sykehjæm så får du sjå kordan det e å bli behandla sånn som du har behandla dama.. å han mann du skreiv om . Tru du bør tænkt dæ litt meir om FØR du skriv sånt på bloggen din, får derre e nedværgende å læs når du skriv sånn ...! Ta hinte når folk skriv at du må tænk dæ om da !

svenno

08.09.2010 kl.19:12

hvorfor skulle du ha støvsuger? just askin´..

Ho der

08.09.2010 kl.22:57

Dersom du ikkje ønska å hjelpe dama opp av stolen, så kan du i det minste sjå etter ein pleiar, og be pleiaren hjelpe dama opp av stolen. Ikkje berre tenke at "eg jobbar ikkje her, eg har ikkje noke med dette å gjere". Dersom du ikkje såg noken, så kan du fortelle dama det og sei at du skal gje beskjed til pleiarane dersom du ser dei. Ikkje berre oversjå den eldre dama.. Men som du har vist i den eine videobloggen din, så har du lite respekt for eldre menneske!

Og måten du beskriv menneska på sjukeheimen, at dei går rundt å ventar på å dø! Det blir berre ein påstand frå di side som du ikkje har noko haldepunkt for å sei! Dei fleste eldre menneske har ønske om å leve, på lik linje med unge menneske! Til slutt vil eg berre sei at du skal vere forsiktig med skildringar frå sjukeheimar etc. Hadde blitt mektig provosert dersom eg var pårørande til ein av pasientane på den sjukeheimen og las det du skriv i innlegget.

Ukjent

09.09.2010 kl.15:52

Sier som mange andre: Tenkt deg om før du skriver, ha respekt for eldre mennesker og tenkt på hvor mye de eldre har å lære deg. Du virker som er litt for egoistisk jente som ikke har virkelig medfølelse for eldre, selv om du prøver å vri det til at det er synd på de og alle ansatte er fæle og ikke gjør jobben sin. Sett deg inn i jobben demmers og se om du klarer å holde ut en uke på et slikt sted. Jeg ser opp til alle som jobber innenfor denne sektoren!

Skriv en ny kommentar

Nathalie Melìna Hilton - 19 år, 0 barnsmor og uforlovet

Nathalie Melìna Hilton - 19 år, 0 barnsmor og uforlovet

21, Rakkestad

Jeg er ei svensk (og bitte litt norsk) jente, som bor i den "herlige" byen Rakkestad. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om alt som faller meg inn. (Navnet mitt uttales Nattalii) KONTAKT: Nathalie@hotmail.no

bloglovin Norske blogger B L O G G L I S T E N . N E T

Kategorier

Arkiv

hits